BLOG

VEĽKÉ EMÓCIE A DETI

VEĽKÉ EMÓCIE A DETI

Predstavte si samú/samého seba v detskom veku ako nekontrolovateľne plačete kvôli niečomu, čo sa vám v tom čase javilo ako veľmi dôležité. Ako zvykli reagovať vaši rodičia? Začali zrazu používať veľa slov, zvyšovať hlas, alebo kričať? Silné emócie im vadili, začali...

SEBAOVLÁDANIE U DETÍ

SEBAOVLÁDANIE U DETÍ

„Nevieš sa ovládať?!“ Hovorí rozčúlene mamina trojročnému synovi. „Nie, mami, naozaj to ešte neviem (odpovedal by syn).“ Oblasť mozgu zodpovedná za sebaovládanie a riešenie problémov (prefrontálna kôra) dosahuje koniec maturácie- zrenia až niekedy v mladej dospelosti....

TERAPIA HROU

TERAPIA HROU

Predstavte si, že sa prvýkrát chystáte navštíviť terapeuta. Cítite nádej, ale ste aj trochu nervózni. Nikdy ste na terapii neboli a neviete, čo môžete očakávať. Na svoj termín prídete včas, v príjemnej terapeutickej miestnosti ste vítaný. Váš nový terapeut sa na vás...

Často kladené otázky

Ako sa prihlásiť na konzultáciu/ poradenstvo/ terapiu?

Na konzultáciu/ poradenstvo/ terapiu sa môžete prihlásiť prostredníctvom e-mailu na info@hravapsychologia.sk, alebo telefonicky na čísle: +421 944 120 690.
Radi Vám pomôžeme!

Kde konzultácie/ poradenstvo/ terapie prebiehajú?

Všetky konzultácie/ poradenstvo/ terapie prebiehajú v špeciálne zariadenej hrovej miestnosti na adrese:
Rebarborová 1/B, 821 07 Bratislava (areál Harley-Davidson)

V prípade potreby môžu stretnutia prebiehať aj online. Platformu si spoločne dohodneme. 

Ako prebieha prvé stretnutie?
Ak ste ešte nenavštívili psychológa, ponúkam Vám stručný popis toho, čo by ste mohli očakávať.
Po prvotnom kontakte prostredníctvom e-mailu, alebo telefonátu si s klientmi dohadujeme úvodné stretnutie bez prítomnosti dieťaťa, ktorému chceme pomôcť. Na tomto úvodnom termíne môžu byť prítomní obaja rodičia, alebo len jeden z rodičov (ideálne mamina). Pred prvým stretnutím zároveň zasielame úvodný anamnestický dotazník, ktorý si klienti môžu vyplniť podľa časových možností i doma, aby sme sa na osobnom stretnutí mohli dostať čo najviac k podstate a nestrácať ním už čas.

Počas tohto stretnutia ma bude zaujímať s čím prichádzate, čo Vám robí problém, s čím by ste potrebovali pomôcť, alebo čo by ste potrebovali zmeniť. Budem sa Vás pýtať na skutočnosti, ktoré mi pomôžu lepšie chápať Vašu situáciu. Zároveň však budem plne rešpektovať a akceptovať hranicu Vašej otvorenosti.

Na záver úvodného stretnutia s rodičmi/rodičom si zároveň dohadujeme termín diagnostickej nahrávky (ktorý je zahrnutý v cene úvodného stretnutia) u mňa v špeciálne zariadenej hrovej miestnosti (herni), na ktorej bude prítomný len jeden rodič (ideálne mamina) s dieťaťom, ktorému chceme pomôcť. Terapeut v miestnosti vtedy nie je. Toto stretnutie je audio-vizuálne nahrávané a jeho cieľom je zachytiť, či vidieť dieťa a jeho interakciu s rodičom v relatívne prirodzených podmienkach. Rodič k tomuto stretnutiu dostane 4 nenáročné inštrukcie.

Až na základe analýzy tejto nahrávky sa rozhodujeme, aký prístup je ideálnym, čo si spolu prechádzame na podiagnostickom stretnutí, kde zároveň vysvetľujeme všetky podrobnosti, postup práce a samozrejme čokoľvek ďalšie sa rodič bude potrebovať spýtať.

Kontakt

Mgr. Michaela Basandová

TELEFÓN:
+
421 944 120 690
E-MAIL:
info@hravapsychologia.sk